Informatie voor de deelnemer
Lees meer over de voorbereiding en meest gestelde vragen.
Veel gestelde vragen
Wat is een assessment?
Een assessment geeft objectief inzicht in de kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden. De deelnemer krijgt (online) tests en vragenlijsten voorgelegd, meestal in combinatie met een interview en of rollenspelen met een acteur of d.m.v. videosimulaties. Na het assessment is bekend wat de kwaliteiten en aandachtspunten zijn van een deelnemer aangevuld (afhankelijk van het soort assessment) met een selectie uitspraak, inzicht in doorgroeipotentieel en/of inzicht in interesses, rollen of drijfveren.
Waarom een assessment?
Een assessment biedt u of uw (potentiele) werkgever inzicht of zekerheid over kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden op basis van objectieve metingen. Afhankelijk van de vraag die bij voorafgaande aan een onderzoek duidelijk wordt duidelijk, wordt het assessment een selectieassessment, ontwikkelassessment, of loopbaanonderzoek genoemd.
Waaraan voldoet een “goed ”bureau” voor een assessment?
Voor ons is het belangrijk om vooraf duidelijkheid te hebben over de onderzoeksvraag die gesteld is om helder, concreet en ontwikkelingsgericht advies te geven (ook bij selectievraagstukken). Mede hierom hanteren wij NIP-codes en trachten wij zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met persoonlijke informatie. Zie hiervoor ook ons privacybeleid.
Kan ik mij voorbereiden op een assessment?
Ja u kunt zich voorbereiden op een assessment. Zie hieronder voor enkele tips.
Bereid u voor
Wat de beste voorbereiding is, is voor iedereen anders. De een wil weten wat er verwacht wordt, terwijl een ander zo veel mogelijk oefeningen wil maken om zo een optimale voorbereiding te hebben. Wij adviseren om die voorbereiding te doen die het bet bij u past. In een brochure of op internet kunt u uitleg over verschillende tests lezen. Hier vindt u ook voorbeelden, oefenopgaven met toelichting en kunt u lezen over veelgemaakte fouten. Ook kan u proeftests met tijdslimiet maken als u dat wilt.
- Zorg dat u uitgerust en fit aan de dag begint. Als er een specifieke omstandigheid is, overleg dan even of het een “gunstig” moment is om nu het assessment te doen.
- Ga op tijd van huis. Dit voorkomt dat u onbedoeld gestrest aan de dag begint.
- Probeer uzelf te zijn tijdens de testdag. U hoeft u niet anders voor te doen dan anders.
- Bereid u voor op het onderzoek door de informatie die toegestuurd is te lezen en eventueel door oefenopgaven te maken die aangereikt worden. Weten wat er komt kan een gunstig effect hebben op uw zelfvertrouwen.
- Een gesprek kan u voorbereiden door te bedenken wat u wilt zeggen tijdens het gesprek. Probeer dit aan de hand van concrete situatiebeschrijvingen te doen.
- Vul het intakeformulier dat u heeft ontvangen vooraf in en neem daar de tijd voor.
- Als u vragen heeft over het assessment, stel deze vragen liefst voordat u start met het assessment, dan kunnen eventuele onduidelijkheden vooraf opgehelderd worden. Maar ook tijdens of na het assessment kunt u uw vragen stellen.
- Probeer te genieten van het assessment en vertrouw erop dat u uzelf kunt zijn tijdens het assessment.
Contact
Strijbosch Personeelsadvies
Strijbosch Personeelsadvies is de naam van onze organisatie die fier staat voor bevlogen en gedreven psychologen, adviseurs en medewerkers. Wij kunnen u hier natuurlijk slechts een sfeerbeleving geven van wie wij zijn en ons werkterrein en onze dienstverlening onder de aandacht brengen.
© 2024 - Strijbosch Personeelsadvies - Website door: Triple.nl